Qigong & Tai Chi

Tai chi meerhoven push hands


'Tai Chi lessen op donderdag in Meerhoven'

Wekelijks zijn er Tai Chi en Qigong lessen in Eindhoven in de wijk Meerhoven. Tai Chi is van oorsprong een Chinese vechtkunst gericht op zelfverdediging. De qi (energie) opbouwende bewegingen die uit de vechtsport komen zijn zo goed voor je gezondheid dat hedendaags Tai Chi wereldwijd wordt beoefend, want het geeft energie, vitaliteit en ontspanning. Tijdens de Tai chi lessen leer je met de groep een Taoistische Tai chi vorm. Qigong (qi=energie en gong=oefening) wordt ook wel omschreven als ‘bewegende meditatieoefeningen’. Ik gebruik ze om je concentratie te vergroten en om meer souplesse in de bewegingen te krijgen. Op ieders fysiek niveau is er voldoende uitdaging. Tai Chi & Qigong kunnen de ideale tegenhanger zijn als je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt. De vloeiende en soepele bewegingen die je in een flow kunnen brengen ontspannen spieren en gewrichten, vooral de schouders krijgen veel aandacht. Ook je houding wordt veel beter door het beoefenen hiervan.

Sinds een aantal jaren beoefen ik Qigong en Tai Chi gepassioneerd. Vorig jaar heb ik 3 maanden fulltime training in China gevolgd. Nadat ik al 5 jaar yogales heb gegeven richt ik me nu op Tai Chi en Qigong. De flow van de oefeningen en de ‘qi’ die ik door me lichaam voel hebben een energie gevend en helend effect op me. Bijvoorbeeld schouder-, nek- en hoofdklachten kunnen door deze oefeningen sterk afnemen. Bij mezelf heb ik dit ervaren en daarnaast merk ik dat mijn concentratie scherper is en mijn geest rustiger is geworden. Deze levenspassie wil ik graag delen. De lessen zijn gebaseerd Taoïstisch Tai Chi vorm die elementen van de Chen style Tai Chi heeft.informatie

Lestijden
20:15 – 21:15 dinsdag - Qigong
10:30 - 11:30 woensdag - Tai chi
19:00 – 20:00 donderdag - Tai chi & Qigong

Introductiecursus
6 aaneengesloten lessen Qigong voor €45,00. Vanaf 4 september om 20:15. data: 4 sep, 11 sep, 18sep, 25sep, 2 okt en 9 okt.

Kosten
-* € 119,-- september t/m december
-* € 139,-- januari t/m juni
- gratis eerste proefles
* Stroom je later in dan wordt het lesgeld aangepast naar verhouding dat je start.
Zie tarieven voor meer informatie.

Locatie
de Hangar, Meerbos 4, 5658 LA Eindhoven

Aanmelden en vragen
Stuur een e-mail om je aan te melden voor de les of vul het contactformulier in.

 • Contact

  Heb je een vraag of wil je aanmelden?

  Meer...
 • Tarieven

  Bekijk het actuele traief


  Meer...
 • Over mij

  Bekijk mijn missie en visie


  Meer...